Op 14 oktober 1991 om 9.45 ging de Fitlink een eerste keer open. 26 jaar later zijn we halverwege de verbouwingen om de fitlink een volledige make over te geven.

De huidige brasserie gaat volledig op de schop. In de plaats komt een meer eigentijds interieur, met verschillende hoekjes. Zo krijg je beneden meer een lounge zithoek waar je kan genieten van een koffie terwijl er boven bijvoorbeeld aan een lange tafel plaats zal zijn om te studeren. Overdag krijgen we ook de mogelijkheid om de squash-courts af te schermen zodat het geheel ook meteen een stuk gezelliger gaat overkomen. Heel wat werk dus maar het mag geen probleem zijn om dat rond te krijgen voor het volgende academiejaar.

Er komt een duidelijke scheiding komt tussen de verschillende onderdelen van de Fitlink. De nieuwe fuifzaal heeft een aparte ingang waardoor alles los van elkaar gebruikt kan worden. De grote fuifzaal die er nu is blijft uiteraard bestaan maar met de kleinere nieuwe fuifzaal hal komen we tegemoet aan een vraag vanuit het studentenleven. Sinds de sluiting van de Vilicus waren de verschillende studentenverenigingen op zoek naar een kleinere uitgaansmogelijkheid. De nieuwe fuifzaal biedt plaats aan maximaal 800 mensen en zorgt voor een betere spreiding van fuiven .